Příbramské kulturní léto

Příbramské kulturní léto je v plném proudu. Vybrat si můžete z pestré nabídky přesně to, co osloví právě vás.

Koncerty a divadelní představení, to je nabídka Příbramského kulturního léta, které odstartovalo v červnu.

Příbramské kulturní léto je pásmo akcí, které se konají od června až do září. Těšit se můžete na pestrou nabídku různých žánrů, ať už na rockovou hudbu, dechovku nebo folk. Součástí jsou divadelní představení s programem jak pro děti, tak pro dospělé.

Nečekejte velké hudební festivaly s velkou návštěvností, ale menší akce, které probíhají v atraktivních lokalitách.

Junior klub

Začátek prázdnin můžete zahájit na Prokopské pouti, která se již tradičně koná na Březových Horách. Jedná se o největší a nejslavnější českou hornickou pouť, uvidíte zde různá kulturní vystoupení, ale také kostýmované průvody, dobové scénky nebo staročeský trh.

Prokopská pouť

Jste milovníky divadla? Tak přesně pro vás si Divadlo Příbram přichystalo několik představení, které uvede v Lesním divadle Skalka v Novém Podlesí u Příbrami, ve Skanzenu Vysoký Chlumec nebo na Státním zámku v Hořovicích anebo v Březnici. Těšit se můžete například na Limonádového Joa, Baladu pro Banditu nebo představení Figarova svatba, pro děti jsou pak připraveny Pohádky do kapsy.

Divadlo - Balada pro Banditu

V Lesním divadle můžete s vašimi dětmi navštívit i další dětská představení, jedno z nich jsou Krysáci a zamilovaný Eda nebo Čtyřlístek a talisman moci.

Lesní divadlo Skalka

Kromě divadelních představení bude Lesní divadlo Skalka hostit také Karla Plíhala. Naopak Rožmitálskou venkovanku si můžete přijít poslechnout na Dvořákovo nábřeží, kde proběhne koncem července akrobatická show Chůdadlo.

Milovníci Letního kina si pro změnu přijdou na své při vystoupeních Divokého Billa a Tří sester, užít si mohou i promítání filmů jako je Avatar: The Way of Water, Top Gun: Maverickm Strážci Galaxie: Volume 3 nebo Asterix a Obelix: Říše středu.

Letní kino

Pestrý program si pro své návštěvníky připravil i Junior klub, navštívit tak můžete Junior Chillout Zone nebo B-Day Junior klub.

Máte raději něco dobrého k jídlu a pití? Pak je zde pro vás Piknik na Nováku, kde jídla i pití bude dostatek pro všechny.

Začátek září a konec Příbramského kulturního léta bude ve znamení dvou akcí. Jednou z nich je 48. Příbramský huntík Zdeňka Hejkrlíka, který se letos odehraje v Kostele Mistra Jakoubka ze Stříbra a v Restauraci Orlov. Poslední akcí bude Svatohorská Šalmaj na Svaté Hoře. Přichystán je zde pestrý celodenní program s dobovou hudbou a tancem, středověkým městečkem s řemeslníky a trhy na nádvoří.

PKL - 2023 - plakat

Užijte si léto v Příbrami, je z čeho vybírat.

Další články: