Jak si užít s dětmi letní dny
v Příbrami?

Příbram je město se spoustou kulturních a volnočasových aktivit. Ať už jste tady na návštěvě nebo zde žijete, je zde mnoho způsobů, jak si užít příjemný den.

Přinášíme vám 3 možnosti, jak trávit s dětmi příjemný den ve městě Příbram.

Horké letní dny přímo lákají k návštěvě plaveckého bazénu. Areál Aquaparku najdete v centru města a od poloviny června můžete využít ke koupání venkovní bazén. Od začátku července bude sice uzavřen vnitřní aquapark, ale zase bude prodloužena provozní doba venkovního areálu. V červenci a srpnu tak bude „venkáč“ otevřen už od 6:00 do 20:00 hodin, vždy však v závislosti na aktuálním počasí. Provozní doba v červnu je stejná jako v loňském roce, tedy ve všední dny od 13:00 do 19:00 hodin a o víkendech od 11:00 do 19:00 hodin, za hezkého počasí. Kromě 50 m dlouhého bazénu nabízí „venkáč“ také dětský bazének, malé dětské hřiště, občerstvení a rozlehlé travnaté plochy. Přidanou hodnotou areálu jsou vzrostlé stromy, které poskytují návštěvníkům příjemný stín. Přímo v areálu se nachází také dvě hřiště na beach volejbal, pronájem hřiště stojí 200 Kč na hodinu a 30 Kč vstup do areálu za každého hráče.

Venkovní bazén (2)

Další možností zábavy na letní dny je návštěva Hornického muzea. Příbram je známá svou dlouholetou hornickou historií, expozice muzea jsou určeny pro malé i velké návštěvníky. Jednotlivé expozice v Příbrami na Březových Horách prezentují veřejnosti dějiny zdejšího hornictví a hutnictví od pravěku až do současnosti, seznamují s báňským národopisem a zároveň nabízejí prohlídku unikátních vzorků z březohorského stříbrorudného revíru, příbramského uranového ložiska a podbrdské železářské oblasti. Velkým lákadlem zvláště pro děti je možnost projet se důlním vláčkem Prokopskou štolou až k ústí Prokopské jámy v březohorském rudním revíru, která patří k nejhlubší ve střední Evropě.

Dvojice - turistu - Cervenec - 2022 - 360

Nechcete chodit do muzea, když je tak krásně, ale koupat se vám nechce? Využijte některou z cyklostezek, které vedou kolem Příbrami. Užijete si nejen krásnou přírodu, ale také výhledy po okolí. Vybírat můžete z několik cyklostezek, které se liší svou délkou. Ta nejkratší vede od Hornického muzea v Příbrami, přes centrum města až na Svatou Horu. Dále můžete pokračovat přes Lešetice k památníku Vojna, který je věnovaný obětem komunismu a od něhož se přes Zdaboř vrátíte zpět do Příbrami.

RYBNIK - OPRAVA - 005 (1)

Ať už máte rádi kulturu, sport nebo relaxaci, najdete zde něco pro sebe. Užijte si svůj pobyt v Příbrami a navštivte některé z míst, které jsme vám představili.

Další články: