Zahájení turistické sezóny 2024

Objevte kouzlo historie a adrenalin na kolesách! Svatá Hora, Hornické muzeum a Česká Route 66: Začíná turistická sezona plná zážitků

Zveme všechny milovníky historie, motoristické nadšence a cestovatele 13. dubna 2024 na zahájení turistické sezóny v Příbrami. Tento den přinese bohatý program plný zajímavostí a zábavy pro jednotlivce i celé rodiny. Připravili jsme pro vás přehled akcí, které byste rozhodně neměli minout.

Svatohorské poutní muzeum: Cesta časem s barokním skvostem Svatá Hora

Od 9.00 do 16.00 se můžete těšit na prohlídku Svatohorského poutního muzea, kde na vás čeká fascinující cesta historií poutního místa Svatá Hora od jejího založení až do dnešní doby. Interaktivní výstava zaujme děti i dospělé v tento den navíc z poloviční cenu. Více informací na webu: https://svata-hora.cz/pro-navstevniky/prohlidky/svatohorske-muzeum/

Svatá Hora

Hornické muzeum Příbram: Ponořte se do světa hornictví/ Vstupte do tajemného podzemí

Pro všechny dospělé návštěvníky je v Hornickém muzeu Příbram na tento den připravena 50% sleva na vstupné. Mezi 9.00 a 16.00 se můžete ve skanzenu na Březových Horách seznámit s montánní minulostí spojenou s těžbou stříbra, uranu a dalších rud. Také se můžete projet hornickým vláčkem po povrchu i podzemím, prohlídnout si několik kilometrů štol, sfárat hornickým výtahem nebo si prohlédnout unikátní parní těžní stroje a rozsáhlou mineralogickou sbírku. Více informací na webu: https://www.muzeum-pribram.cz/

Hornické muzeum

Česká Route 66: Adrenalin a historie na kolech

Nenechte si ujít tradiční a oblíbenou přehlídku plechovek a motorek z celé České republiky, která se bude konat od 10.00 do 14.00 na náměstí T. G. Masaryka. Inspirací akce byly legendární přejezdy slavné silnice světa, americké Route 66. České Route 66 se zúčastní na 400 motorek a automobilů.

Mezi 14. a 15. hodinou na náměstí zaburácí motory a auta a motorky vyrazí na spanilou jízdu po nejkratší silnici s číslem 66. Trasa české Route 66  končí po 8 km u obce Milín.

Route 66

Informační centrum města Příbram: vše, co potřebujete vědět

Mezi 10.00 a 15.00 se také můžete na náměstí T. G. Masaryka zastavit u stánku Informačního centra města Příbram. Zde získáte informace o městě a okolí, připravovaných akcích a turistických atraktivitách, které můžete během své návštěvy Příbrami a okolí objevit. Pro malé návštěvníky bude připraven zábavný kvíz s možností vyhrát za jeho správné vyplnění lákavou odměnu.

Informační centrum

Přijďte otevřít letošní turistickou sezonu

Zahajte turistickou sezónu v Příbrami společně s námi a užijte si den plný zábavy. Ať už vás láká historie nebo motorismus, Příbram nabízí pro každého něco. Věříme, že si domů odnesete nezapomenutelné zážitky.

Zahájení turistické sezony

Další články: