5 tipů, co dělat v Příbrami
s dětmi

Dny jsou čím dál tím teplejší a lákají k plánování výletů nejen do přírody. I v Příbrami toho můžete s dětmi podniknout spoustu. Nechte se inspirovat některým z našich tipů.

Skryté příběhy - Marie v plamenech

Venkovní mobilní hra vás přes 11 zastávek provede Příbramí z jejího historického centra, přes Březové Hory, až na Svatou Horu. Přenesete se zpět v čase a spolu s Lojzíkem Soukupem budete hledat způsob jak zachránit jeho tatínka, který uvízl při požáru v Mariánském dole. 

Trasa měří 6,7 km a je vhodná pro děti od 6 do 13 let. 

Skryté příběhy - Marie v plamenech

Hornické muzeum Příbram

Hornické muzeum Příbram nabízí celou řadu prohlídkových okruhů, které lze přizpůsobit i nejmenším návštěvníkům – vstup do podzemí je ale kvůli bezpečnosti možný až dětem ve věku od 3 let. S životem horníků a prací v dolech se děti seznámí zábavným způsobem. A možná se potkají i s permoníky.

Hornické muzeum

Nový rybník

Areál Nový rybník nabízí vyžití pro malé i velké. Najdete tu přírodní koupaliště, skatepark, adventure golf nebo in‑line dráhu. Na děti tu čekají vodní a Rákosníčkovo hřiště. Vydovádět se mohou na dvou vzduchových trampolínách, projít se po dobrodružné naučné stezce přes litorální pásmo nebo navštívit místní zookoutek.

Nový rybník

Tuláčkova stezka hlavolamů

Nově si můžete v našem Infocentru pořídit některou z Tuláčkových stezek. Ty vás provedou nejen Příbramí a jejími méně známými zákoutími, ale i přírodou okolo Příbrami nebo po stopách Jakuba Jana Ryby. Na začátku hry znáte start, ale nevíte kam jdete a až luštěním hádanek a hlavolamů se posouváte s Tuláčky dál po stezce. Hádanky a nádherná zákoutí, to je to pravé pro malé dobrodruhy. 

Příbram

Svatá Hora

A mezi místa, která nesmíte při návštěvě Příbrami opomenout rozhodně patří Svatá Hora. I její areál je otevřen rodinám s dětmi. Kromě prohlídky areálu, během které mohou děti pracovat s interaktivním kvízem nebo výukovými pracovními listy, nezapomeňte navštívit svatohorské poutní muzeum.

Svatá Hora

Další články: