Svatomartinská oslava
v Příbrami: víno, husí speciality a lampiónový průvod

Svátek Svatého Martina, lampionový průvod, pečená husa a košt svatomartinských vín. To vše máme spojeno s datem 11. listopadu.

Vinný košt a husí delikatesy na Nováku

V sobotu v 11. 11. startuje třetí ročník akce Svatomartinská vína na Nováku v areálu Nový rybník. Tato událost slibuje nezapomenutelný den plný zábavy, dobrého jídla a vína.

IMG - 5560

Hlavním lákadlem této akce je vinný košt, kde si budete moci vychutnat různé druhy lahvových vín, včetně Svatomartinských a mladých vín. Pro milovníky dobrého jídla budou k dispozici lahodné husí speciality, které dokonale doplní degustaci vína. A co by to bylo za slavnost bez živé hudby? Ani ta nebude chybět, provázet vás bude po celý den.

Více o programu najdete na: https://szm.pb.cz/na-svateho-martina-na-novak-na-vina/

IMG - 5563

Lampionový průvod městem

Ale to není vše! Spolek Prokop Příbram připravil pro všechny děti a rodiče tradiční putování se světýlky za svatým Martinem. Lampionový průvod vyjde v 17.00 za doprovodu havířských světlonošů z areálu dolu Marie na Březových Horách. Po zastávce na náměstí 17. listopadu se průvod vydá směrem k areálu Nového rybníka, kde celá akce vyvrcholí příjezdem sv. Martina na bílém koni.

Svatý Martin je symbolem štědrosti a dobrého vína, a to je přesně to, co můžete očekávat tuto sobotu v Příbrami.  Přijďte oslavit tento svátek v příjemné atmosféře a užít si skvělý den plný dobrot a zábavy.

IMG - 5559

Další články: