I ve městě si můžete s dětmi užít přírodu

Pro to, abyste si s dětmi užili kousek přírody, nemusíte vyrážet daleko od města. Přinášíme vám několik tipů, které můžete nejen v letních měsících využít. Kromě příjemné procházky vám navíc tato místa přinesou i zábavu a poučení pro děti.

V Příbrami a jejím okolí se nachází několik příjemných míst, kde můžete trávit čas v přírodě, a přitom necestovat daleko. Prvním místem, které vám chceme představit, je lesopark Padák. Nachází se nedaleko Příbrami a najdete v něm naučnou stezku, která vás seznámí s funkcemi krajiny a lesa v ekosystému. Na stezce se dozvíte více o fotosyntéze, vodním režimu, vadách dřeva a naučíte se rozlišovat jednotlivé dřeviny.

Lesopark Padák

V okolí Příbrami se nachází ještě jeden lesopark s názvem Litavka. Jedná se přírodní rezervaci, ale najdete zde i altán s krbem, které můžete využít například při pořádání pikniku nebo oslav pro děti. I zde se nachází naučná stezka vhodná pro rodiny s dětmi. Procházka po stezce vám a vašim dětem umožní objevovat tajemství přírody a učit se o přírodních ekosystémech.

Litavka

Nově je v Příbrami otevřená nová relaxační zóna, a to Park Valle di Ledro u Čekalíkovského rybníka. Jedná se o přírodní lokalitu uprostřed města, kde se nyní můžete projít po upravených chodnících a cestách, které jsou vhodné jak pro rodiny, tak pro seniory a děti. Pro děti je zde navíc zbudováno i hřiště s různými herními prvky.

Park Čekalík

Poslední místo, které snad ani nemusíme představovat je Novák a jeho okolí. Najdete zde jak herní prvky pro děti, tak v letních měsících možnost koupání nebo využití různých vodních atrakcí. Denně je zde otevřeno SeZaM bistro, které nabízí širokou nabídku občerstvení.

DSC - 2121 - web

Příbram a její okolí nabízí mnoho možností pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit čas v přírodě, a přitom zůstat kousek od domova. Navštivte tyto přírodní oázy a užijte si nezapomenutelný den s rodinou.

Další články: