Rozhledny na Příbramsku

Pokud milujete výlety do přírody a obdivujete úchvatné výhledy, pak přesně pro vás máme souhrnný článek.

Těžní věž dolu Ševčiny

Příbramsko vás ohromí svou hornickou historií, která na vás dýchne například při výstupu na bývalou těžní věž Ševčinského dolu. 37,5 m vysokou vyhlídkovou věž můžete navštívit v rámci prohlídkového okruhu. Výhled na hornické město i na blízké Brdy je ohromující.

Těžní věž Řimbaba

Vyhlídková věž dolu Řimbaba nacházející se v Bohutíně je historickou vzpomínkou na doby, kdy se v místě těžila ruda. Dnes je pro návštěvníky otevřena vyhlídka z věže o výšce 11 m, odkud je příjemný výhled na příbramské poutní místo Svatou Horu, na vrchol Třemošná, na Zavírku nebo Vojnu.

Rozhledna Rudolfka

Bohutín u Příbrami láká velmi neobvyklou rozhlednou, která vznikla na vrcholu bývalé těžní věže. Betonový monolit se tyčí nad okolní krajinou jako němá hlídka a jde o jedinou stavbu tohoto typu v Evropě. Návštěva rozhledny ve vás zanechá opravdu silný dojem, a to nejen díky unikátnosti stavby, ale také díky ohromujícímu rozhledu z výšky 40 m, odkud máte jako na dlani nedalekou Příbram i Brdy. Výstup na věž je fyzicky náročnější, proto není vhodný pro děti do 3 let.

Vyhlídková věž tábora nucených prací Vojna

Navštivte památník Vojna Lešetice, kde budete mít možnost poznat historii tábora nucených prací. Součástí areálu je také betonová, 18 m vysoká vyhlídková věž, ze které uvidíte celý prostor areálu. Samotná vyhlídka je ve výšce 13 m.

Věž kostela Sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra

Sbor mistra J

Evangelický kostel Sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra v Příbrami v části Březové Hory je nejen místem pro rozjímání a modlitby, ale najdete zde také 30 m vysokou vyhlídkovou věž, na jejímž vrcholu je umístěn dvouramenný kříž. Vyhlídkový ochoz nabízí rozhled na Příbram i nedaleké brdské lesy.

Další rozhledny a vyhlídky v Brdech a Podbrdsku naleznete zde.

Další články: