Dvořákova Vysoká

Připojte se k nám na tradiční turistický pochod, který se koná každoročně 1. května, aby si připomněl výročí úmrtí Antonína Dvořáka. Pochod nabídne nezapomenutelný zážitek pro všechny milovníky přírody a kultury.

Připojte se k nám na tematický turistický pochod k Roku české hudby! Těšit se můžete na trasu dlouhou přibližně 13 km plnou kulturních zastávek a přírodních krás. Startovné činí 40 Kč.

Knihovna Jana Drdy a Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě ve spolupráci s Římskokatolickou farností Třebsko srdečně zvou na prvomájový pochod.

Místo startu si můžete vybrat, cíl je jediný. Z Příbrami se vychází od KFC v Žežické ulici, z Rožmitálu pod Třemšínem od Infocentra. Start je mezi 11. a 13. hodinou ve středu 1. května 2024.

Na trase z Rožmitálu bude hudební zastavení v kostele Povýšení svatého Kříže (prohlídky + koncerty od 11.30 do 13.00 hodin).

V kostele v Třebsku si můžete užít prohlídku a koncert, který proběhne od 13.30 do 15.00 hodin, kdy bude hrát Opera Studio Praha.

Od 13.00 do 17.00 hodin budou probíhat komentované prohlídky ve vile Rusalka. Během celého dne se můžete zapojit do fotografické soutěže s možností vyhrát vstupenky na operu Čert a Káča.

V cíli od 14.30 do 16.30 hodin vás čeká živá hudba od Quarteto Vivo a drobné občerstvení.

Trať je nádherná a většinou se vyhýbá blátu, nicméně dobré boty jsou vždycky k užitku.