Dům NATURA

Na jednom místě se seznámíte se všemi zástupci naší herpetofauny. Prožijete nevšední zážitek při sledování zvířat, která běžně v přírodě nespatříte v jejich typickém prostředí.

Kontakty


Dům Natura Příbram
Plzeňská 134,
26101 Příbram
(Kontaktní osoba: Jaroslava Barbora Seifertová)

turistika@eco-centrum.cz
725 443 243
www.dumnatura.cz

Informace

Nejbližší MHD zastávka


nám.T.G.M.

Nejbližší občerstvení


Restaurace NA HRADBÁCH
Plzeňka Zlatý Soudek
Restaurace Na Plzeňské

DŮM NATURA PŘÍBRAM je multifunkční moderní objekt, nacházejí se v samém středu města. Přibližuje krásy, bohatství a turistické možnosti Brd. Zároveň je i zázemím pro společenský, kulturní a občanský život města a jeho okolí.

Pohleďte do dávno zmizelého světa v Domě NATURA.

V současné době nabízí pět atraktivních expozic, zajišťuje činnost turistického informačního centra, nabízí širokou škálu občerstvení a poskytuje kvalitní prostorové, technické i logistické zázemí pro pořádání různých setkání, přednášek, seminářů, konferencí, kongresů i teambuldingů.

Stálá expozice "Sphingidae museum" vám umožní seznámit se s tajemným světem lišajů. Naše muzeum, které je druhé největší na světě připravilo výstavu, na které uvidíte nejen zástupce žijící v České republice, ale představíme vám i cizokrajné druhy včetně jejich biotopů. Poprvé budou zveřejněny úspěchy našeho muzea v oblasti systematické zoologie.

Expozice "CHKO Brdy" - prožitková výstava, která vám netradičním způsobem ukáže krásu Brd. Seznámí vás s problémy ochrany přírody a ukáže její netradiční formy.

Výstava obrazů: Brdy reálné i mýtické.

Výstava Jana Sováka Příběh života: navštivte zmizelý svět a objevte na své cestě časem příběhy z Barrandienu, éry dinosaurů, ale také z doby ledové. Výstavu doplňuje i ukázka Sovákovo tvorby filmové a knižní.

Živá příroda - obojživelníci a plazi ČR - každý zná kobru, leguána či anakondu, ale málokdo bezpečně rozpozná zmiji a užovku hladkou. Budete mít možnost na vlastní oči pozorovat zvířata v kopiích jejich skutečných biotopů a sledovat jejich přirozené chování (lov, souboje samců či rozmnožování). Tato expozice je živou encyklopedií obojživelníků a plazů a my věříme, že pomůže odstranit některé zažité mýty a pověry a ukáže zajímavost a význam těchto zvířat pro člověka.